Közel háromezer új fertőzöttet találtak

Közel háromezer új fertőzöttet találtak

Védőruhába öltözött ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében 2020. december 15-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 322 514 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 108 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9537 főre emelkedett – derül ki a koronavírussal kapcsolatos kormányzati honlapról.

Mint írták csütörtökön, a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 150 102 fő, az aktív fertőzöttek száma 162 875 főre csökkent. 5856 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 402-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Hangsúlyozták: a kijárási tilalom a mai szilveszter éjjel is életben lesz.

Érdekesség, hogy az operatív törzs napi jelentése csütörtökön sem számolta ki, hány százaléka az áldozatoknak, az aktív fertőzötteknek és a gyógyultaknak a fővárosi, holott ezt hónapokig közölték. Ám erről éppen hétfőn szoktak le azt követően, hogy Karácsony Gergely főpolgármester megjegyezte, mennyivel jobbak a fővárosi számok az országos átlaghoz képest.