Közel 700 milliós támogatást kapott a volt fideszes polgármester felesége vezette alapítvány

Közel 700 milliós támogatást kapott a volt fideszes polgármester felesége vezette alapítvány

Közel hétszázmilliós vissza nem térítendő támogatást kapott a volt fideszes polgármester feleségének alapítványa (Fotó: Olvasónktól)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 657,76 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült a Kék Madár Alapítvány, amelynek ügyvezetője nem más, mint a volt fideszes szekszárdi polgármester, Ács Rezső felesége, Mészáros Andrea – derült ki az alapítvány ezzel kapcsolatos keddi közleményéből.

– A Széchenyi 2020 keretében, a magyar állam és az európai unió támogatásával megvalósuló projektünk, a „Közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése” pályázati felhívás keretében, 657,76 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült – írták. A projektet 2023. január 1. és december 31. között kell megvalósítani, a pénzből pedig összesen 17 fogyatékossággal élő személy számára hoznak létre támogatott lakhatást. – Az egyik lakóépületben 11, a másikban 6 fő szükséges mértékű támogatással biztosított, önálló életvitelét teremtjük meg. Emellett három szociális alapszolgáltatást – fogyatékkal élők nappali ellátását, támogató szolgálatot és pszichiátriai betegek közösségi ellátását-, fejlesztjük, az egyéni szükségleteket kielégítő szolgáltatási gyűrű biztosítása érdekében – fejtették ki.

A 11 fő elhelyezését szolgáló, Sipos Márton utcai helyszínén épülő ház a Magyar Hang birtokába jutott fotók szerint könnyűszerkezetes építmény lehet:

A 6 férőhelyes ház a Baka utcában épülhet, a város perifériájának számító részén, ahol jelenleg egy nem túl jó állapotúnak tűnő épület található:

Érdekesség, hogy a több száz milliós támogatás nagyságrendileg fele akkora, mint a Szekszárd központját szebbé tevő Zöld város című program megvalósítására szánt 1 milliárd 277 millió forint, amiből 870 millió forintot szánnak építkezésre. Az alapítványt kerestük a támogatással kapcsolatban, amint válaszolnak, beszámolunk róla. 

Mint korábban beszámoltunk róla, Ács Rezső polgármesteri tisztsége összeférhetetlenség miatt szűnt meg, és még a helyi Fidesz is lemondásra szólította fel.