Kubatov Gábor a magyar–angolról: Egy ország boldogságát tönkreteszi néhány hibbant

Kubatov Gábor a magyar–angolról: Egy ország boldogságát tönkreteszi néhány hibbant

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Ferencváros elnöke érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2021. szeptember 4-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az a szomorú, hogy hatvan valahány ezer ember szórakozását, egy ország boldogságát tönkreteszi néhány hibbant – mondta a magyar–angol vb-selejtező közbeni rasszista szurkolói megnyilvánulásokra reagálva a Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a Hvg.hu-nak a kötcsei piknikre érkezve. Hogy van-e szégyellnivalónk? Nekik biztosan – válaszolta.

Mindig kudarc, ha ilyen előfordul. Nézzék meg a Fradi ilyen fejlődését, ott elég sokat léptünk ebben előre – tette hozzá. 

Ki lehet szűrni az ilyen embereket, de szerinte ez utólövés. Ő nagy híve annak, amit az MLSZ elindított, „hogy ezeket az embereket, meg kell találni, meg kell büntetni és kártérítést kell tőlük kérni. És ha az MLSZ bevételeit nézzük, hatvan valahány ezer embernek a jegybevétele viszonylag komoly kártérítésre adna okot, mint elmaradt bevétel.”

És hogy kinek kellett volna elhatárolódni, el kellett volna-e határolódni? „Ez bonyolult dolog” – mondta, hozzátéve, hogy pont az angolok borzalmas cselekedeteket műveltek az Eb-döntőn, igaz, ők elhatárolódtak. Itt is az MLSZ elítélte a cselekedeteket, ez szerinte elegendő ilyen helyzetben. És hogy ő elhatárolódik-e ezektől a szurkolóktól? „Ettől a hülyeségtől igen” – válaszolta.

Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta a meccsel kapcsolatban Kötcsére érkezve, hogy fel kell lépni a rasszista megnyilvánulások, a magyarokat érintő „bántó általánosítás”, és a kettős mérce ellen. Fel kell lépni az ellen is, hogy ellenséges, rasszista hangulatról beszéljenek a budapesti mérkőzéssel kapcsolatban – közölte. „Voltak rasszista megnyilvánulások, de ennek alapján 60-70 ezer ember viselkedését minősíteni képtelenség” – fogalmazott a miniszter.

A térdelés kifütyülése kapcsán azt mondta a Hvg videójában: „Az, hogy kifütyülik a letérdelő angol játékosokat, ne komolytalankodjunk már. Bármelyikünk látott már Premier League-meccset, ott ennél nagyobb füttykoncert van, csak akkor, ha az ellenfél kimegy melegíteni. Most tényleg azért, mert a magyar szurkolók fütyülnek, miközben az angolok térdelnek, ne rójuk fel.”