Lázadás tört ki a Kozma utcai börtönben, az őröknek könnygázt kellett bevetniük

Lázadás tört ki a Kozma utcai börtönben, az őröknek könnygázt kellett bevetniük

Börtöncella (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három rab rendezett lázadást a Kozma utcai börtön egyik cellájában – írja a Bors. A lap szerint a zárkában raboskodó férfiak először csak kiabálni kezdtek, majd mikor az őrök megkérték őket, hogy hallgassanak, „valósággal elszabadult a pokol”. Az ágyaikat T-alakba rendezve eltorlaszolták a bejáratot, nekifeszültek a bútoroknak, hogy senki ne mehessen be, majd „trágár módon óbégattak az oda érkező biztonsági osztályvezetővel is”.

Az őrök betörték a cella ajtajának kémlelőnyílását, és könnygázt dobtak a helyiségbe, miközben leszerelték az ajtó pántjait, hogy bejuthassanak. A rabok azonban még ekkor sem adták fel, ketten a börtön személyzetére támadtak, végül azonban leszerelték őket.

A Bors megjegyzi, bár a szökésre nem volt reális esélyük, a rabok büntetését alaposan meghosszabbíthatják az akciójuk miatt. Az ügyészség kettejüket, mint többszörös visszaesőt, erőszakos fogolyzendülésben részvétellel, harmadik társukat, mint visszaesőt, fogolyzendüléssel vádolja.

Később a lap azt is közölte, hogy az eset egyébként 2018. január 6-án történt.