Lázár feljelentette Márki-Zayt, de nem ért rá elmenni a tárgyalásra

Lázár feljelentette Márki-Zayt, de nem ért rá elmenni a tárgyalásra

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bíróság a tárgyalást kénytelen volt elnapolni, október végén kerülhet rá sor.

Rágalmazásért jelentette fel Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője, volt miniszter. A Hódpress beszámolója szerint Lázár azt sérelmezte, hogy a polgármester kapcsolatba hozta őt a Szeviép és a K-Art cégek csődjével kapcsolatosan, így az ezzel kapcsolatos tárgyalásra szerdán került volna sor. Ám Lázár nem ment el, még hozzá ügyvédje szerint azért, mert a Fidesz frakcióülésén volt (utóbbi nem lenne meglepő, miután a tervek szerint jövő hét hétfőtől, vagyis szeptember 21-től kezdődik a parlament őszi ülésszaka – a szerk).

https://www.facebook.com/markizaypeter/posts/639660083407980?__cft__[0]=AZW0usu71VJsZJUlc9sXyQSrlhqHrnD6bk1OWlKpqgAtK0aCfjvTl56eWzWQ-NE75Ti3dkQOwbAI2MrgtzO-jgk4RBOOgkzdnSpUDfF7094OS3MHeLvBNCy3sMaWg3uqE5WlpEqXTUIhv9p79PkB_NmeBL4BnyE6Faa2y0FXuzVMEDfh-lSDXMc4l4shvRu2bxA&__tn__=%2CO%2CP-R

A bíróság a tárgyalást ezért elnapolta október 21-ére, amikor szintén a Szegedi Bíróságon tárgyalják az ügyet. Márki-Zay a lap kérdésére arról beszélt, reméli, hogy legközelebb eljön Lázár és megtartják a tárgyalást. Úgy vélte, a magánvádlónak a munkahelyi elfoglaltságától függetlenül kötelessége lett volna eljönnie, ennek hiányában a bíróság akár le is zárhatja az ügyet.