Lázár János a GYSEV osztrák vezetőjének menesztéséről: „Becsaptak minket”

Lázár János a GYSEV osztrák vezetőjének menesztéséről: „Becsaptak minket”

GYSEV150 emlékmozdony a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. 150 éves fennállása alkalmából tartott megemlékezésen a soproni pályaudvaron 2022. május 20-án (Fotó: MTI/Filep István)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

"Becsapta" az GYSEV osztrák kisebbségi tulajdonosa a többségi tulajdonos magyar államot – ezzel indokolta a cég osztrák vezérigazgató-helyettesének menesztését Lázár János. Az nem derült ki, hogy a az építési és közlekedési miniszter szerint mi a probléma a GYSEV szolgáltatásaival.

– Nem felelt meg a magyar érdekeknek a GYSEV működése, az osztrák vezetés egyoldalúan hozott döntéseket, ezért kellett mennie a cég vezérigazgatóhelyettesének – Lázár János ezzel indokolta hétfői sajtótájékoztatóján a Hvg kérdésére, hogy miért menesztette november elején Hana Dellemant, a magyar-osztrák vasúttársaság osztrák vezérigazgató-helyettesét.

A GYSEV osztrák-magyar vasúttársaságnak két tulajdonosa van: az osztrák és a magyar állam, és az utóbbi a többségi tulajdonos.

A Magyar Hangnak arra a kérdésre Lázár János nem válaszolt konkrétan, hogy pontosan miben tértek el a magyar és az osztrák fél elképzelései a cég jövőjével kapcsolatban,  illetve volt-e a probléma a GYSEV által nyújtott vasúti szolgáltatással. 

A korábbiakhoz a Magyar Hang kérdésére azt tette hozzá: „Becsapta” a GYSEV osztrák kisebbségi tulajdonosa a többségi tulajdonos magyar államot. Elmondása szerint az osztrákok nem emeltek tőkét, „nem tették be a pénzt, amit ígértek”.

Ahogy korábban megírtuk, Ausztria pert indít az elbocsátás miatt, mivel az osztrák fél szerint az nem felelt meg a társasági szerződésnek.

 

 

Címkék: GYSEV