Lemondott az újságírónő felakasztását emlegető mi hazánkos politikus

Lemondott az újságírónő felakasztását emlegető mi hazánkos politikus

A Mi Hazánk 1956-os megemlékezése Budapesten 2022. október 23-án (Fotó: Hutter Marianna/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott a nemzetpolitikai kabinet vezetéséről a Mi Hazánk politikusa, Bartha Barna – derült ki a Transtelex cikkéből. A párt belső vizsgálatát, illetve a Toroczkai Lászlóval való beszélgetését követően jutottak arra, hogy távozzon, ugyanakkor marad a Mi Hazánk tagja.

Erről Toroczkai László az ATV Egyenes beszéd című műsorában számolt be, megjegyezve, hogy Bartha nem azért mondott le, mert egy újságíró felakasztását emlegette, vagy azért, ahogy a zsidókról nyilatkozott, hanem mert Parászka Borókát illetően „rosszul fogalmazott”. Bartha egy sepsiszentgyörgyi eseményen emlegette „a zsidók által pontosan kitalált bomlasztó pusztító” televíziós műsorokat, továbbá azt, hogy a Marosvásárhelyi Rádió újságíróját a magyarok miért nem tudták eddig felakasztani.

Toroczkai azt mondta, a belső kivizsgálásra azért volt szükség, mert „a romániai román újságírók” szó szerint írnak le dolgokat, amelyek nem úgy történtek. A zsidókra vonatkozó kijelentéseket viszont a pártelnök olyan véleménynek tekinti, amellyel ő maga is egyetért. A politikus szerint Bartha nem úgy gondolta a felakasztásra vonatkozó részt, és nem volt szó róla, hogy meg akarná ölni Parászka Borókát. „Akiről azért tegyük hozzá, hogy magyarellenes uszító, aki valóban a román közszolgálati rádió munkatársa… Nyilván nem így értette, hogy kiiktatni kellene, de a kommunikációs hiba miatt már nem elnöke a nemzetpolitikai kabinetnek” – fogalmazott Toroczkai László. Szerinte a történet valódi áldozata Bartha Barna, és a Mi Hazánk meg fogja őt védeni.