Leragasztott szájú plüssfigurákkal akciózott a Momentum a parlamentben

Leragasztott szájú plüssfigurákkal akciózott a Momentum a parlamentben

Leragasztott szájú plüssfigurákat raktak ki a parlamenti asztalokra a Momentum képviselői 2024. február 27-én. (Fotó: Momentum Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miért adtak kegyelmet egy pedofil segítőjének? – teszi fel a kérdést közösségi oldalán a Momentum, az ellenzéki párt szerint erre a kérdésre még mindig nem adtak választ azok, akik kegyelmet adtak.

Kedd reggel a kormánytagok asztalaira raktak egy-egy leragasztott szájú plüssfigurát. Ezzel emlékeztették a kabinetet arra, hogy még mindig nem adtak magyarázatot és nem kértek bocsánatot a pedofilbotrányért. Mint ismert, Novák Katalin korábbi elnök tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki a bírósági ítélet szerint fedezte főnöke pedofil cselekményeit. A botrányba belebukott a köztársasági elnök, távozott a közéletből Varga Judit, a kérvényt aláíró, akkori igazságügyi miniszter, illetve a kegyelemért lobbizó Balog Zoltán a nagy felzúdulás után lemondott a református egyház vezetői tisztségéből, de maradt püspök.