Leszavazták Németh Szilárdék csepeli terjeszkedését

Leszavazták Németh Szilárdék csepeli terjeszkedését

A Csepeli Birkózó Akadémia épülete 2020. március 10-én (Fotó: a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leszavazta a csepeli önkormányzati testület, hogy a Németh Szilárd Fidesz-alelnök, egyben honvédelmi államtitkár nevéhez köthető – korábban az ő lakcímére bejegyzett – alapítvány megvegye a Csepelen épült birkózócsarnok környékét és tovább építkezzen – számolt be róla Facebookon Dukán András Ferenc helyi momentumos önkormányzati képviselő.

Arról, hogy mit készítettek elő Csepelen, a Magyar Hang is írt: a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) most, hogy birkózócsarnoka elkészült, kollégiumot is tervezett mellé, plusz megvásárolta volna a területet, egészen pontosan annak kétharmadát. Ám a helyi ellenzéki képviselők szerint a lépéssel a fideszes vezetés átverte a csepelieket, különösen, ha a létesítmény valódi funkcióját nézzük, hiszen az sokkal inkább tűnik rendezvényhelyszínnek, mint sportcsarnoknak. A korábban 135 millió forintra becsült telket a fideszes politikus alapítványa egyébként 35 millió forintért kapta meg hosszú távú hasznosításra.

Mi történt a szavazáson?

A momentumos politikus beszámolója szerint csütörtökön a nem fideszes képviselők mind a 9-en nemmel szavaztak arra, hogy felosszák két részre az az ingatlan, amelyen a birkózócsarnok áll. Ennek a célja – az előterjesztés szövegében is szerepelt – az volt, hogy elő lehessen készíteni eladásra a csarnok környékét Németh Szilárd birkózóalapítványának szállóépítésre. 7 igen és 1 tartózkodás jött a Fidesz soraiból, így a 9 nemmel együtt ezt a tervet elvetettük.

Dukán szerint az ellenzék „és meglepő módon két fideszes” megszavazott egy másik javaslatot is, amelyik továbbra se engedi eladni a területet, és kiköti, hogy az eredeti javaslatnál kisebb terület lehet csak az, amit valaha is eladnak, ha egyszer valahogy többséget szereznek Németh Szilárdék. Tehát szerinte utóbbi megszavazása egy plusz biztosíték.