Lezárta a Momentum a debreceni polgármesteri hivatalt

Lezárta a Momentum a debreceni polgármesteri hivatalt

Momentumosok tiltakoznak a debreceni polgármesteri hivatal előtt (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezárta a Momentum két debreceni önkormányzati képviselője és több aktivista is a polgármesteri hivatal Simonffy utcai irodáját. Az épület bejárata előtt ülnek olyan transzparensekkel például – a városba tervezett akkugyárra utalva –, hogy „Stop méreggyár”. A párt tájékoztatása szerint addig nem engednek be senkit sem az épületbe, ameddig Papp László, Debrecen fideszes polgármestere alá nem ír egy nyilatkozatot arról, hogy népszavazást ír ki az akkugyárakkal kapcsolatban. – Amíg nem írja alá, az ajtó zárva marad! – közölték.

Az is kiderült, hogy a tiltakozókat már igazoltatták a rendőrök, de nem távolították elő őket a hivatal elől.

A kínai CATL Debrecenbe tervezett akkumulátorgyára igencsak forró téma volt az elmúlt hónapokban. Többen is népszavazást kezdeményeztek a megakadályozása érdekében, de egyelőre egyet sem engedtek át. (Korábban zöld jelzést kapott az LMP helyi népszavazása, de a zöldpárt akkor az aláírásgyűjtő íveket sem vette fel, mondván, hogy országos ügyről van szó.) A kínai beruházás a tervek szerint 221 hektáron épül, a csúcsra járatás után 9000 embernek ad majd munkát. A magyar kormány 100 milliárd forinttal támogatja a projektet.