Magyar Kurír-főszerkesztő: A tanáraink minden elismerést megérdemelnek

Magyar Kurír-főszerkesztő: A tanáraink minden elismerést megérdemelnek

Diákok virrasztanak pedagógusaikért (Fotó: Dévényi István / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jegyzetben állt ki a Magyar Kurír főszerkesztője a tanárok mellett, mindezt Szent Ferenc ünnepére és a pedagógusok világnapjára hivatkozva. Igaz, nem említette meg sem a konkrét tiltakozásokat, sem a pedagógusok mostani követeléseit, de a jegyzetet nem lehet nem a mostani események fényében olvasni. Kuzmányi István a cikkében elsősorban saját tanáraira emlékszik vissza, megköszönve nekik mindent, amit az életben elért. Mindenre ők tanították, nekik köszönheti, hogy irányba került – fogalmazott.

Kuzmányi felidézte a Pázmányon dogmatikát tanító oktatót is, aki szerinte nem alá-fölé-, hanem mellérendelő viszonyban, kvázi kollégaként beszélt hozzájuk, így feloldódtak ők is, és beszélgetésként élték meg az eltelt időt.

„Oktatják a gyermekeinket arra, hogy ne legyen idegen nekik az a táj, amit mások repülőgépről néznek. Hogy mi és gyermekeink érző szívű és alkotó, végeredményként a tehetségünket, tudásunkat nem maguknak megtartó, hanem az egyes területeken helytálló, másokat szolgáló, megajándékozó emberek legyünk. A tanáraink minden elismerést megérdemelnek. Megemelem a kalapomat, és meghajlok előttük. Köszönjük, Urunk, a pedagógusainkat!” – fogalmazott a főszerkesztő az aznap megjelent cikkében, amelyiken ismét arról érkeztek a hírek, hogy polgári engedetlenséget választó pedagógusok tucatjait találta be egy tankerületi vezető. Nemrég pedig egyenesen elbocsátottak többeket azért, mert a tiltakozásnak ezt a módját választották.

Az oktatók kirúgása miatt már aznap tüntetést tartottak a Kölcsey előtt, szerdán pedig nagyszabású demonstrációk zajlottak egész nap, többek között élőlánccal és esti tüntetéssel. 

A Magyar Kurír a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) félhivatalos hírportálja.