Marad a nyári meleg

Marad a nyári meleg

Napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alapvetően napsütéses idő várható a hét utolsó munkanapján, de azért néhol még zivatarral is számolni kell – ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A tájékoztatás szerint pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható. Főként keleten ugyanakkor helyenként zápor, zivatar kialakulhatnak, ezek környezetében pedig előfordulhatnak erős, esetleg viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet napközben 24 és 29 fok között alakul. A Balaton eközben Siófoknál 22,5, a Velencei-tó Agárdnál 24,5 fokos.

A hétvégén napsütéses, meleg, jellemzően száraz idő várható. Szombaton sok napsütés várható csapadék nélkül, bár helyenként megélénkül majd az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban általában 10 és 16, délután 25 és 30 fok között alakul. Vasárnap is túlnyomóan derült, napos, száraz lesz az idő, a Dunántúlon viszont többfelé megélénkül, a Fertő térségében megerősödik szél. A minimumhőmérséklet 12-19, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között valószínű.

 

Címkék: időjárás