Máris megrongálták a Lánchidat

Máris megrongálták a Lánchidat

A felújított Lánchíd (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hónappal az átadás után megrongálták a Lánchidat – közölte az ÉnBudapestem.hu oldal hétfőn. Mint írták, az I. kerületi rendőrkapitányságnak küldött feljelentés szerint a híd déli gyalogos oldalán négy lámpatestben okoztak kárt. Volt, ahol a műemléken található lámpabúrát betörték, máshol a fele, vagy éppen a teljes üveg hiányzik. A kár – mint írták – meghaladja a kétmillió forintot, valamint az anyagi káron felül a közvilágítás hiánya miatt fokozott balesetveszélyt is jelentenek a hiányzó lámpatestek.

A Lánchidat éppen egy hónappal ezelőtt, augusztus 4-én adták át, akkor már a gyalogosok is birtokba vehetté.k (Tavaly decemberben a buszok, taxik, motorosok és biciklisek előtt már megnyitották.) Nagy változás a korábbiakhoz képest, hogy az autókat nem engedték vissza a hídra és a jövőben nem is tervezik, Karácsony Gergely főpolgármester már jó ideje emellett érvelt. Ennek viszont vélhetően – legalábbis a jelenlegi állás szerint – az az ára, hogy nem kapják meg a kormánytól a felújításra ígért 6 milliárd forintot. A kormány ugyanis ragaszkodik a korábban kötött megállapodáshoz, amelyben viszont még szerepel az autóforgalom.

Címkék: Lánchíd