Márki-Zay átütötte az üvegplafont – Kiszivárgott Karácsony belső levele

Márki-Zay átütötte az üvegplafont – Kiszivárgott Karácsony belső levele

Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszalépésének okairól párttársainak írt levelet Karácsony Gergely, a Mandiner információi szerint az Újrakezdés nevű párbeszédes zárt Facebook-csoportba posztolt erről a főpolgármester. Mint megírtuk, Karácsony péntek délelőtt bejelentette, hogy visszalép az előválasztástól, és Márki-Zay Pétert támogatja. A levél még a hivatalos bejelentés előtt íródott.

A portál által közölt bejegyzés szerint a párt megkerülhetetlen tagja lesz a következő kormánynak, viszont a második fordulót nem tudják megnyerni, mert jelenleg három ellenfelük van: a Fidesz, a DK és az ellenzékkel is elégedetlen ellenzéki világ, amely most Márki-Zayban látja a vezetőjét.

A főpolgármester úgy látja, hódmezővásárhelyi riválisa átütötte az üvegplafont.

Arról is írt, hogy szerinte ő nem tudná megnyerni az előválasztást, ellenben Dobrev Klára meg tudná nyerni az előválasztást, ám a DK jelöltje szerinte nem képes legyőzni Orbán Viktort.

A főpolgármester szerint Márki-Zay meg tudja nyerni az előválasztást és le tudja győzni a miniszterelnököt is, ezért áll most mellé.

Tudja, hogy csalódást okoz sok embernek, de mégis azt kéri, hogy bízzanak benne, ez lesz a legjobb mindenkinek. – Ez most a haza érdeke. Természetesen nem tűnök el, sőt! De most úgy érzem, ez a legtöbb, amit tehetek. Szeretlek titeket – zárja levelét.