Márki-Zay Péter: Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában

Márki-Zay Péter: Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában

Márki-Zay Péter facebookos bejelentkezése

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg” – ezt Márki-Zay Péter mondta szokásos vasárnap esti élő facebookos bejelentkezésében.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, naivitás azt gondolni, hogy ha Ukrajnát lerohanja Putyin, akkor Orbán Viktor ennek ellent tudna állni, vagy a magyar hadsereg önmagában képes lenne megvédeni Magyarország területi integritását, függetlenségét. Van tapasztalatunk ugyanis nekünk is az orosz tankok elsöprő erejéről. Bennünket – mint mondta – nem Orbán Viktor véd, bennünket a NATO véd, amelyet szerinte Orbán Viktor elárult, mégpedig éveken keresztül azzal, hogy az ukrajnai segítségnyújtást, fejlesztést akadályozta. – Hogyha Orbán Viktor nem akadályozza Ukrajnának a NATO közeledését, akkor ez a háború ki sem tört volna. Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és embernek halnak meg – fogalmazott.

A politikus beszélt arról is, hogy az egyetlen ország, amely NATO-tagállam létére Putyinnak engedelmeskedett, az Magyarország. Az összes Oroszország közelében lévő NATO-tagország befogad NATO-csapatokat, de mi nem, „Putyin parancsára”. – Orbán Viktor nem a hazánkat védi, hanem elárulja, hazaáruló – fogalmazott.

Kitért arra, hogy az egyesült ellenzéknek van felelőssége a kommunikációban. Felidézte, hogy az orosz nagykövetség előtti tüntetésen ő maga imádkozott is a békéért.

Percről percre tudósításunkat az orosz–ukrán háborúról itt olvashatja.