Matolcsy Ádám és baráti köre állhat egy New York-i luxusapartman megvásárlása mögött

Matolcsy Ádám és baráti köre állhat egy New York-i luxusapartman megvásárlása mögött

A Crown Building (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar kézbe került a Crown Building, Manhattan egyik ikonikus épületének legfényűzőbb luxusapartmanja – tudta meg a 444.hu. A lap információi szerint a vásárlás mögött felbukkanó szereplők Matolcsy Ádám baráti köréhez köthetők. A Realdeal online ingatlanmagazin számolt be júliusban arról, hogy egy tengerentúli vásárló 34,8 millió dollárt (14 milliárd forintot) fizetett egy 350 négyzetméteres luxusapartmanért.

Az ingatlant megvásárló MN A18 LLC-t 2021. április 27-én jegyezték be az Egyesült Államokban. Egyértelműen erre a projektre hozhatták létre, a névben az MN és az A18 egyszerre utal az Aman márkanévre és a 18. emeleti apartmanra is. A céget a nyilvánosság számára ismeretlen R. E. jegyeztette be tavaly tavasszal. A fellelhető hivatalos iratok szerint az adásvételi szerződést 2022. június 30-án L. T. írta alá. Ugyanúgy ismeretlen figura a közvélemény előtt. A szerződésben szerepel egy budapesti cím: a Lövőház utca 39. Ez egy irodaház címe, egyik fele a Lövőház utcára, a másik a Millenárisra néz.

A 444.hu egy igen szövevényes cégháló ismertetésével világított rá arra, hogyan köthető össze az ügylet a jegybankelnök fiának haveri társaságával. Ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy a New Yorkban is kivételes luxuslakás valódi tulajdonosát lehet megnevezni. Az ugyanis aligha lehet a szerződést aláíró L. T., aki a Raw Development Kft.  alkalmazottja, és akit hiába keresett meg a 444.hu, nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.