MÁV: A busz leállítása után az olajcsőtörés miatt keletkezett kisebb tűz azonnal megszűnt

MÁV: A busz leállítása után az olajcsőtörés miatt keletkezett kisebb tűz azonnal megszűnt

Az M1-esen lerobbant vonatpótló busz és utasai 2023. október 23-án (Fotó: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elismerte a MÁV, hogy kisebb tűz keletkezett hétfőn este az egyik vonatpótló buszon az M1-es autópályán. Ez az a vonal, ahol a vasúti pálya felújítása miatt egy jelentős szakaszon vonat helyett buszokkal lehet csak utazni. A vasúttársaság közben azt is állítja: „kiváló műszaki állapotú autóbuszokkal” végzik a vonatpótlást.

Olajcső törése miatt füstölt a MÁV vonatpótló autóbusza hétfő este az M1-es autópályán – válaszolta a Magyar Hang megkeresésére a vasúttársaság Kommunikációs Igazgatósága. Megerősítették ezzel kedd esti cikkünket, melyben a jármű meghibásodásáról írtunk. A buszon ült egyik olvasónk is, aki arról számolt be: Grácból tartott hazafelé, az osztrák városból négy átszállással tudott eljutni Budapestre. Mint írta, Tatabányán több pótlóbusz is várakozott, de kettőre nem engedték eleve felszállni az utasokat, a többi így zsúfolásig megtelt. „A mi buszunk elindult, majd lefulladt, még az elején, majd sokadik próbálkozásra újra elindult. Egyszer csak valaki valami olyasmit mondott, hogy »jé, füstöl a busz«, valahol a jobb oldala, hátulja felé, majd nem sokkal később megálltunk. Mondták, hogy tűz van, mindenki szálljon le. Nem volt sikoltozás, de mindenki elég kapkodósan leszállt. Ez azt hiszem ott volt, ahol Tatabányáról lehet fel menni az M1-es autópályára, de amikor már megálltunk, az autópályán voltunk. Akkor mindenkit elküldtek az úttól minél távolabb.”

A MÁV levelében azt írta, hogy „naponta csaknem 40 autóbusz 17 ezer kilométer megtételével 360 járatot teljesít a (szeptember 18-án indult) felújítás első ütemében. A vonatpótlási feladatokat társaságunk kiváló műszaki állapotú autóbuszokkal végzi, az üzemszerű működés során azonban természetesen előfordulhatnak kisebb-nagyobb meghibásodások. Ilyen esetben diszpécser szolgálatunk gondoskodik mentesítő járat indításáról. Hétfőn este a Tatabányáról 30 perces vonatkésés miatt 19:40-kor indult – alvállalkozó által üzemeltetett – jármű az M1-es autópálya tatabányai felhajtójánál meghibásodott. Az autóbusz leállítása után az olajcsőtörés miatt keletkezett kisebb tűz azonnal megszűnt. Személyi sérülés nem történt, utasaink 20:15-kor mentesítő autóbusszal utaztak tovább és 20:55-kor érkeztek Kelenföldre, az Etele térre.”

Rákérdeztünk a jármű zsúfoltságára, valamint arra is, mennyi átszállással lehet jelenleg legegyszerűbben eljutni Grácból Budapestre, ezekre a felvetéseinkre nem kaptunk választ.