Füstölt a MÁV-pótlóbusz, pótló pótló hozta el az utasokat

Füstölt a MÁV-pótlóbusz, pótló pótló hozta el az utasokat

Az M1-esen lerobbant vonatpótló busz és utasai 2023. október 23-án (Fotó: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az M1-es autópályán kellett félreállnia hétfő délután a MÁV vonatpótló autóbuszának, miután a jármű füstölni kezdett. A járatra Tatabányán kellett átszállniuk az utasoknak a vasúti pálya karbantartása miatt, amiről sok-sok hír és riport született az utóbbi hetekben. Az autóbuszon ült egyik olvasónk is, aki Grácból tartott hazafelé – a világ túlsó felének nem nevezhető osztrák városból négy átszállással tudott eljutni Budapestre. 

Mint írta, Tatabányán több pótlóbusz is várakozott, de kettőre nem engedték eleve felszállni az utasokat. A többi így zsúfolásig megtelt. „A mi buszunk elindult, majd lefulladt, még az elején, majd sokadik próbálkozásra újra elindult. Egyszer csak valaki valami olyasmit mondott, hogy »jé, füstöl a busz«, valahol a jobb oldala, hátulja felé, majd nem sokkal később megálltunk. Mondták, hogy tűz van, mindenki szálljon le. Nem volt sikoltozás, de mindenki elég kapkodósan leszállt. Ez azt hiszem ott volt, ahol Tatabányáról lehet fel menni az M1-es autópályára, de amikor már megálltunk, az autópályán voltunk. Akkor mindenkit elküldtek az úttól minél távolabb”.

Az utas leírta azt is, tájékoztatást eleinte nem kaptak, a sofőr telefonálgatott, s próbálta elintézni, amit tudott. Az úton maradt emberekért végül megérkezett a pótlóbusz pótlóbusza, és elvitte a fővárosba az utasokat, sérülésről nem tudunk. Kérdéseinket elküldtük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának, felvetettük azt is, megfelelő-e a pótlóbuszok állapota, lévén a napokban már robbant le járművük az autópályán.