Novák Katalin a legnépszerűbb, Dobrev Klára a legismertebb női politikus

Novák Katalin a legnépszerűbb, Dobrev Klára a legismertebb női politikus

A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök a közép- és kelet-európai NATO-tagállamokat tömörítő, Bukaresti Kilencek csoport (B9) csúcstalálkozóján Varsóban 2023. február 22-én (Fotó: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció által életre hívott árnyékkormány vezetője a legismertebb női politikus – ez derül ki a Medián felmérésből, amelyet a nemzetközi nőnap alkalmából készített a 444 megrendelésére. 92 százalékos az ismertsége. Őt követi 90 százalékkal Novák Katalin köztársasági elnök, majd a Mi Hazánk-os Dúró Dóra következik 80 százalékkal. Az élmezőnyben van még az MSZP-s Kunhalmi Ágnes (74 százalék), a DK-s Kálmán Olga (72 százalék), Varga Judit igazságügyi miniszter (70 százalék) és a momentumos Donáth Anna is (68 százalék).

A népszerűségi sorrend azonban már máshogy alakul, itt Novák Katalin áll az élen 54 százalékkal. Mögötte Donáth Anna a második legnépszerűbb (46 százalék), majd Varga Judit következik (44 százalék). Dobrev Klára viszont jócskán lemaradva 35 százalékon áll.

A felmérés kitért külön arra, hogy az ellenzéki szavazók mit gondolnak az egyes női politikusokról. Itt már az derül ki, hogy Donáth Annát az ellenzéki szavazók háromnegyede látná szívesen fontos politikai szerepben, és nagyon kedvező Szabó Tímea ellenzéken belüli megítélése is (69 százalék). A szintén momentumos Cseh Katalin kicsivel lemaradva, 64 százalékkal a harmadik. Ebben a szegmensben már a mezőny végén kapott helyett Novák Katalin 26 és Varga Judit 19 százalékkal.

A teljes listákat ITT tudja böngészni.