Megafonos vezető is oktat a Metropolitan Egyetemen

Megafonos vezető is oktat a Metropolitan Egyetemen

Kovács István, a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, tulajdonosa. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Metropolitan Egyetemen oktat a Fidesz-közeli propagandahálózat, a Megafon ügyvezetője, Kovács István Gergely – tudta meg a Média1.

A lapnak az egyetem egyik neve elhallgatását kérő hallgatója küldött a Neptun elektronikus oktatástámogató rendszerből kifotózott képernyőképeket, amelyekből kiderül az is, hogy több Fideszhez közeli médiamunkás is oktat az intézményben, ahol tavaly szeptemberben mondott fel számos oktató, miután Kovács Attila dékán elbocsátotta Murai Andrást, a Kommunikáció és Médiatudomány szakot is magába foglaló Kommunikációtudományi Intézet és egyben az Újságírás Központ vezetőjét, illetve két oktatót.

A Neptun alapján Kovács István Gergely politikai kommunikációt tanít az egyetemen. Rajta kívül az egyetem oktatói között megtalálható Dézsy Zoltán, az állami támogatással megvalósult Elment az öszöd című film rendezője, valamint Harangozó Éva, a Magyar Nemzet újságírója és a Pesti Srácok Mi kérdezünk című műsorának vezetője. Az egyetemet 2021 májusában vette meg egy MNB-közeli cég, de ekkor igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy ez nem jár majd az egyetemi autonómia csökkenésével. A Telex megkérdezte az egyetemet, egyetértenek-e a Megafon központ kommunikációs irányvonalával, és hogy szerintük a Megafon Központ az alapvető sajtóetikai szabályok betartásával működik-e, de választ ezekre nem kapott. Az egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karának sajtóválaszában azt azonban leírták, hogy oktatóikat szakmai felkészültségük, oktatói kvalitásuk és akadémiai előmenetelük alapján választják ki. „A kérdéses oktatók – mint ahogy a több mint 300 oktatónk a Karon – is ezen szempontok alapján kerültek be a Kar oktatói állományába. Az ön által említett oktatók már korábban óraadóként részt vettek a Kar munkájában és az eddigi pozitív hallgatói visszajelzések alapján bővült az oktatói tevékenységük.”