Megduplázzák Áder fizetését

Megduplázzák Áder fizetését

Áder János köztársasági elnök (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter törvényjavaslata különösebb indoklás nélkül duplájára emelné Áder János köztársasági elnök fizetését – írja a 24.hu.

Az államfő javadalma jelenleg úgy van meghatározva, mint a köztisztviselői illetményalap – ez most 38 650 forint – harminckilencszerese. Ez azt jelenti, hogy Áder János havonta nagyjából másfél millió forintot kap. A javaslat azonban ezután már az Országgyűlés elnökének fizetéséhez kötné, mégpedig annak az 1,1-szerese lenne. Ez azt jelenti, hogy az államfői tiszteletdíj 2 millió 937 ezer forintra emelkedhet.

De még ezzel sem lenne csúcstartó Áder János, hiszen a havonta 2,67 millió forintot kereső Kövér László házelnököt ugyan leelőzné, de jóval elmaradna a Gazdasági Versenyhivatal elnökének havi fizetésétől, amely 2,3 milliós emelést követően négymillió forint lenne. Nem beszélve arról, hogy például Bártfai-Mager Andrea vagy Süli János tárca nélküli miniszterek havi bruttó fizetése 5 millió forint.

Értelmetlen feladatokkal, átgondolatlan szabályokkal gyötrik a közszolgákat | Magyar Hang

A kérdésre Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető-elnök hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján, ahol hangsúlyozta, miközben a közigazgatásban létszámstop van, sorra emelik a felső vezetői juttatásokat. Hiszen Áder és a GVH-elnök mellett például a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének is megduplázzák járandóságát, amely 990 ezer forintról 1,9 millió forintra emelkedik.