Meghosszabbították a tanárát megkéselő diák letartóztatását

Meghosszabbították a tanárát megkéselő diák letartóztatását

A rendőrség által közreadott kép a győri késelés utáni helyszínelésről.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly decemberben késelte meg tanárnőjét egy rossz osztályzat miatt a 17 éves győri diák. Letartóztatását most újabb három hónapra hosszabbították meg - írja a Life.hu portál.

A 17 éves fiú a fizika dolgozatra kapott hármas jegy miatt vette elő bicskáját, és késelte meg a tanárnőjét.

Az MTI beszámolója szerint egy névtelenül nyilatkozó osztálytárs azt hangsúlyozta a televíziónak, hogy a 17 éves fiú egyszer csak odament a tanárnőhöz fizikaórán, mondván, mutatni akar valamit a füzetében, majd egy 12 centiméteres késsel többször megszúrta őt. A pedagógus sikítva a földre esett, ekkor több diák felsegítette, kivezette a teremből, és amint lehetett, hívta a mentőket. A támadót osztálytársai fegyverezték le – hangzott el a tudósításban.

A fiú azóta bocsánatot kért, azt mondja, nem emlékszik semmire.

Ügyvédje dr. Faragó Péter kifogást emelt, mivel védencét csak két hónappal később hallgatták ki, ráadásul felnőtt pszichiátert rendeltek ki hozzá – idézte fel a Life.hu.
– Azt is látni kell, védencem bírja-e a bezártságot, ugyanis a szakértői vélemény alapján egy bizonyos fejlődési zavarra gyanakodhatunk, amit egyáltalán nem kezelnek – mondta el a Blikknek.