Megint megszólalt a csengeri örökösnő

Megint megszólalt a csengeri örökösnő

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Interjút adott a Partizánnak a csengeri örökösnő néven elhíresült Pólus Mária (korábban Sz. Gáborné Matkó Mária). A Partizán által készített beszélgetés előzetesét a 444.hu szemlézte, ebben a nő újra azt állította, hogy milliós nagyságrendben adott át direktben készpénzt Kósa Lajos számára. 

A botrány 2018-as óta kitörése óta egyébként először adott interjút P. Mária. Az ügyben korábban előkerült egy közjegyzői dokumentum, ami Kósa anyja nevére utaltatott volna 800 millió forintot P. Máriától. A Partizán most bemutatott egy birtokába jutott másik iratot is, amely szerint a Fidesz alelnökének édesanyja még további 25 millió eurót (mintegy tízmilliárd forintot) kapott volna az örökösnő állítólagos örökségéből. 

A csengeri nő korábban azt állította, hogy 1300 milliárd forintos örökség vár rá Németországban, a pénz megszerzéséhez pedig több embertől is kért kölcsönöket. Az ügybe így keveredett bele Kósa Lajos fideszes politikus, akkor még debreceni polgármester, aki megígérte a nőnek, hogy segít befektetni az összeget. A politikus annyira bedőlt neki, hogy Kósa és P. Mária még egy svájci bankban is voltak együtt. 

A mostani interjúból annyi kiderül még, erősen kétséges, hogy a nő meg tudott volna szervezni egy ilyen nagyszabású csalást, hiszen nem volt tisztában például a devizák közti árfolyam fogalmával sem.