Megjelent a koronavírus a Közszolgálati Egyetemen, egy hallgatót kórházban ápolnak

Megjelent a koronavírus a Közszolgálati Egyetemen, egy hallgatót kórházban ápolnak

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem épülete (Fotó: Lukács Csaba/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több hallgató koronavírus-fertőzött a Nemzeti Közszolgálat Egyetemen – értesült a Magyar Hang.

Kérdésünkre az intézmény sajtóosztálya megerősítette információnkat. Azt írták: „az elmúlt napokban az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar hallgatói közül többen jelezték az egyetemi járványügyi operatív törzs felé, hogy koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteik vannak. Jelenleg 12 hallgatónknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, akik az otthonunkban tartózkodnak, egy kivételével, aki kórházi ápolás alatt áll. Az egyetem a hatósági bejelentést megtette, az egyetemi biztonsági előírásokat tovább szigorította, a további intézkedéseket a hatósági eljárás eredményének ismeretében hoz az egyetem.”

Azt is közölték, hogy az egyetem vezetése és a hallgatói önkormányzat döntése értelmében a koronavírus okozta közegészségügyi helyzetre való tekintettel az egyetemi gólyatábor idén nem került megrendezésre. Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar elsőéves hallgatóinak integrációját a Kar gólyanapok szervezésével segítette elő, amely a járványügyi intézkedések betartatásával zajlott le.

A Magyar Hang tud olyan, egyébként megfázásszerű tüneteket mutató diákokról, akik két napja nem tudják elérni, hogy teszteljék őket, miközben közvetlen társaik bizonyítottan koronavírusosak. Elmondásuk szerint az egyetemi járványügyi operatív törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ egymásra mutogat, mindegyik szerint a másik dolga lenne a teszt elvégzése. Információink szerint az egyetem kollégiumából 35 diák van karanténban.