Megszólalt a Libri: nem áll szándékukban könyveket kivonni a kínálatból

Megszólalt a Libri: nem áll szándékukban könyveket kivonni a kínálatból

Libri könyvkerekedés Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A Libri nem tervez változtatni a kínálatán, nem áll szándékában könyveket kivonni sem az üzletekből, sem pedig az online kínálatból” – jelezte a cégcsoport csütörtök délutáni közleményében. 

Mint a Telex írta, az ő cikkükre reagált a Libri, a lap ugyanis arról cikkezett, a fóliázás után további intézkedéseket mérlegelnek az LMBTQ-érintettségű könyvek kapcsán. Értesüléseik szerint felmerült, hogy ha egy-egy könyvesboltjuk 200 méteres körzetében vallási vagy oktatási intézmény található, akkor még befóliázva se áruljanak LMBTQ-témájú könyvet az adott boltban, ez pedig akár 30 boltot, avagy a Libri üzleteinek majdnem a felét érintheti.

A Libri közleménye szerint további iránymutatást várnak a könyvterjesztők, így ők maguk is, mert a jogszabállyal kapcsolatban felmerült több pontosítási igény is. Arról is írtak, a törvény a gyermekek védelmét célozza, „így kizárólag az ifjúsági- és gyermekirodalom műveivel kapcsolatban merül fel kérdésként a jelen törvényi megfelelés”. Bár a kormány az említett törvénnyel kapcsolatban a gyermekek védelmére hivatkozik, a kritikák szerint valójában csak homofób a jogszabály.

A Libri még júniusban került a kormányközeli MCC többségi tulajdonába.

Címkék: Libri