Felmerült az LMBTQ-témájú könyvek eltávolítása a Libri egyes boltjaiból

Felmerült az LMBTQ-témájú könyvek eltávolítása a Libri egyes boltjaiból

Fotó: a Libri Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fóliázás után további intézkedéseket mérlegel a Libri az LMBTQ-érintettségű könyvek kapcsán – írta a Telex. A lap értesülései szerint a Libri, saját felmérései alapján, egyes könyvesboltokban nem árusíthat homoszexualitással kapcsolatos könyveket: a melegellenes törvény szerint ha egy könyvesbolt 200 méteres körzetében vallási vagy oktatási intézmény található, akkor még befóliázva sem lehet LMBTQ-témájú könyvet árusítani az adott boltban. Egy lista szerint, amely a Telex birtokába jutott, összesen 30 boltot, avagy a Libri üzleteinek majdnem a felét érinti ez a szabály.

Korábban a Libri 1, a Líra 12 millió forintos bírságot kapott azért, mert homoszexualitással kapcsolatos könyveket átlátszó fólia nélkül árult. Az LMBTQ-témájú könyvek árusításának korlátozása erős korlátozása a véleményszabadságnak, mivel a legforgalmasabb boltokat is érinti. A magyarok több mint fele pozitívan ítéli meg a melegházasságot, ennek fényében elég kemény intézkedés a homoszexualitást feldolgozó könyvek korlátozása.