Megvonták a Kisüzem reggelig tartó nyitvatartási engedélyét

Megvonták a Kisüzem reggelig tartó nyitvatartási engedélyét

Niedermüller Péter (Fotó: Niedermüller Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megvonta a Kisüzem nevű szórakozóhely reggel hat óráig szóló nyitvatartási engedélyét a VII. kerület önkormányzata – számolt be róla a Telex. A képviselő-testület december 14-én utasította el a hely fellebbezését, így azt már csak bíróságon lehet megtámadni. A Kisüzemnek ezt követően éjfélkor kell zárnia. Az üzemeltető TDL Klauzál Kft. október 24-én kapott értesítést a Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodától, hogy visszavonják a január 27-ei, éjfél és reggel hat közötti nyitvatartást lehetővé tevő engedélyt. Eközben a hely bevételének jelentős részét az éjfél után oda látogatók adták. Az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság ellenőrei folyamatosan visszatértek a helyszínre, és jegyzőkönyvezték, hogy a kocsma környékén a vendégek csoportosulnak, iszogatnak. A Kisüzem ugyan kérte vendégeit, hogy az alkoholt bent fogyasszák, de többen inkább odakinn szokták, tekintetbe véve, hogy ott lehet dohányozni, bent pedig igen szűkösek a helyek.

Niedermüller Péter polgármester korábban azt mondta, nem teraszokat vagy éttermeket akarnak bezárni, hanem „bizonyos magatartásformákat kizárni”. A Telex szerint a Kisüzem és az önkormányzat közti levelezés jól mutatja, mennyire nem tisztázott, kinek is a felelőssége az utcai hangoskodás csillapítása, illetve hogy mi a fontosabb, a helyi lakók csendes éjszakája, vagy hogy egy világváros belvárosában működjön az éjszakai élet.

A Kisüzem ráadásul többször is csináltatott zajszintmérést, és mindig a határérték alatt voltak. Az ellenőrzések olyan abszurd részletekig menően vizsgálták (illetve nem vizsgálták) a kérdést, mint hogy milyen pohár is van a hely előtt álldogálók kezében, és a pohár (vagy üveg) milyen italt tartalmaz. „A Kisüzem az önkormányzat kérésére már korábban megtiltotta az üvegpoharak kivitelét a kocsmából, így a helyről távozó embereknek műanyag repoharakba töltötték át az italukat. A Kisüzem számára az is furcsa volt, hogy augusztusban több hasonló ellenőrzést is tartottak, és ezeknek a leírása szóról szóra megegyezik a szeptemberiekkel, holott azokat különböző közterület-felügyelők és segédfelügyelők végezték” – olvasható a Telex cikkében.

Címkék: VII. kerület, Kisüzem