Mehet-e Márki-Zay Székelyföldre? A propaganda ott erősebben hat, mint itthon

Mehet-e Márki-Zay Székelyföldre? A propaganda ott erősebben hat, mint itthon

A székelyudvarhelyi városháza (Fotó: Gálfi Árpád/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy székelyföldi polgármester levelet kapott Márki-Zay Pétertől, hogy egy kisebb erdélyi körút keretében szeretne találkozni vele. A polgármestert – aki ellen az erdélyi kampány során sok mindent bevetett a Fidesz, még le is románozták - Facebookos szavazásra bocsátotta, hogy fogadhatja-e a magyarországi ellenzék listavezetőjét. Hiba volt. Úgy tűnik, Székelyföldön működik a NER-propaganda.

Gálfi Árpád tavaly szeptemberben nagy fölénnyel nyert és újrázni tudott a polgármesteri székben annak ellenére, hogy ketten is indultak ellene, az anyaországi kormánypárti politikusok nem engedték, hogy fotóikat használja a polgármesteri beszámolóiban, valamint a Fidesz által birtokolt helyi médiában is mellőzték.

A polgármester kedd délután egy furcsa szövegű szavazást indított el a közösségi oldalán. Tisztelt Székelyudvarhelyiek, írta, tegnap kaptam egy levelet, amelyet Márki-Zay Péter úr nevében írt az egyik munkatársa.

A levél szerint Hódmezővásárhely polgármestere (aki vasárnap estétől a magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje is) egy kisebb erdélyi körút keretében szeretné meglátogatni városunkat és szeretne személyesen velem is találkozni. Erre a levélre kellene mielőbb válaszolnom. (…) Nekem -természetesen- van személyes véleményem az anyaországi ellenzéki „összefogásról”.

Nekem van személyes véleményem mindenkiről, aki Gyurcsány Ferenccel képes összefogni.

Én személyesen a jelenlegi Fidesz-kormányt tartom városunk hiteles partnerének, támogatójának, és SZEMÉLYES MEGGYŐZŐDÉSEM alapján nem kívánnék részt venni egyetlen olyan kampányban sem, amelyet a partnerünk és támogatónk (Fidesz-KDNP) ellenfelei szerveznek, hiszen tudatában vagyok annak, hogy az ilyen látogatások többnyire kampányfogások, DE:

- Tudatában vagyok annak, hogy nem magánemberként, hanem egy város vezetőjeként kaptam levelet Márki-Zay Péter látogatási szándékáról.

- Tudatában vagyok annak, hogy polgármesterként nem a saját meggyőződésemet kell képviselnem, nem a magánvéleményem szerint kell cselekednem, hanem a székelyudvarhelyiek, vagy azok többségének véleményét, akaratát kell képviselnem.

Ezért tisztelettel kérdezem önöket, kérdezlek titeket, kedves székelyudvarhelyiek, hogy fogadjam-e Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, a jelenlegi Magyar Kormány ellenzékének miniszterelnök-jelöltjét városunk Polgármesteri Hivatalában, vagy inkább maradjunk ki az ilyenszerű kampánylátogatások vendéglátóinak listájáról?

Igen, vagy nem?”

A kérdésre három óra alatt több min félezren válaszoltak. Bár vannak meglepően értelmes és higgadt hozzászólások is, a nemek és a gyalázkodások vannak többségben. Úgy tűnik, az orbáni gyűlöletpropaganda hatékony talajra talált Erdélyben is.