Karácsony: Minden fővárosi intézmény dolgozója kap bruttó 200 ezres rezsitámogatást

Karácsony: Minden fővárosi intézmény dolgozója kap bruttó 200 ezres rezsitámogatást

Karácsony Gergely és Kiss Ambrus (Képernyőfelvétel: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár még nem tudják, honnan lesz rá forrás, de nemcsak a kukások kapják meg a bruttó kétszázezer forintos rezsitámogatást, hanem a fővároshoz tartozó minden intézmény és cég dolgozója. Még idén, heteken belül megkapják a pénzt az érintettek – derült ki Karácsony Gergely főpolgármester, pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján tett bejelentéséből. Hozzátette: a fővárosnak is borzasztóan nehéz a pénzügyi helyzete, és a jövő év kapcsán tele vannak bizonytalansággal, de ezzel együtt is egy óriási felkiáltójel volt mindannyiuk számára a hulladékszállítók segélykiáltása. 

 A napokban a hulladékszállítással foglalkozó fővárosi dolgozók egy része több napon át nem vette fel a munkát elégtelen bérezésükre hivatkozva. Az ügyben végül csütörtökön született megállapodás, melynek része az említett rezsitámogatás, ezt terjesztette ki most Karácsony többi munkavállalójukra is. Arra ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az állami Kukaholding tartozik 15 milliárd forinttal a fővárosnak (igaz, a Kukaholding azt állítja: nincs tartozásuk - a szerk.).

A főpolgármester szerint a hulladékszállítók sztrájkjának a tanulsága, hogy minél nagyobb a baj, annál inkább szükség van a szolidaritásra. Így megköszönte a budapestiek szolidaritását is, ezzel szemben a kormány már nem így viselkedett szerinte. Mint mondta, megszokták, hogy ha az állam bajban van, a főváros segít a budapestiek érdekében, „ezek után felháborító és tűrhetetlen, hogy a kormányhivatal nem segítséget nyújt, hanem politikai pamfleteket fogalmaz meg”.