A Fidesz és a KDNP is nekiesett Márki-Zay Péternek: Soros Györgyöt védelmezi, és Gyurcsánnyal támadja a Békemenetet

A Fidesz és a KDNP is nekiesett Márki-Zay Péternek: Soros Györgyöt védelmezi, és Gyurcsánnyal támadja a Békemenetet

Márki-Zay Péter az ellenzék közös megemlékezésén 2021. október 23-án (fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter kéz a kézben támadja a Békemenetet – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

A kormánypárt közleményében arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) napközben rákérdezett, jogszerű-e pártrendezvényre használni az önkormányzati tulajdonú, illetve a Magyar falu program keretében vásárolt buszokat. A DK már hétfői sajtótájékoztatóján is azt követelte egyébként, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hozza nyilvánosságra a Békemenet buszainak bérleti szerződéseit, ám a szervezet azt állította, ők senkit sem buszoztattak, hiába volt a buszok között olyan, amelyen egy fideszes önkormányzat neve vagy a Magyar Falu Program felirat szerepelt. 

A Fidesz mostani közelményében kiemelte, nincs két baloldal, egy baloldal van. „Gyurcsányék 2006-ban sem bírták elviselni a nemzeti oldallal szimpatizáns tömeget, és most sem” – húzta alá a kormánypárt. Azt írták, hogy „akkor a tömegbe lövettek, most meg a Márki-Zay Péterrel együtt, kéz a kézben támadják a több százezres Békemenetet”.

„A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal nem bírja megemészteni, hogy ők felsültek október 23-án és már a baloldali szimpatizánsok is elfordulnak tőlük” – közölte a Fidesz.

A Fidesztől függetlenül a KDNP frakciószóvivője is külön videóüzenetben esett neki az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, bár ő Soros-szálat is becsempészte mondandójába. Nacsa Lőrinc kifejtette: mivel „Gyurcsány Ferenc most éppen Márki-Zay Péterrel bábozik, egyáltalán nem mindegy, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje mit is gondol valójában a magyarság jövőjét érintő egyik legfontosabb és máig velünk lévő kérdésről, a bevándorlásról”.

Hangsúlyozta, sorra látnak napvilágot azok az újságcikkek, amelyek leleplezik Márki-Zay Péter véleményét a bevándorlásról, a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint ugyanis összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagy számú, egy időben történt bevándorlás egy adott térség gazdasági fejlődésére.

„Így már meg sem lepődünk azon, hogy a bevándorláspárti Márki-Zay Soros Györgyöt védi és mentegeti, egy Youtube-csatornán ugyanis arról beszélt, hogy Soros György nem is hozott be migránsokat Magyarországra” – mondta a kormánypárti politikus.

Kiemelte, a magyar embereknek, akik népszavazáson utasították el a bevándorlást, joguk van tudni, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter ebben is a baloldal véleményét osztja.