Nem lesz ellenzéki előválasztás Szolnokon

Nem lesz ellenzéki előválasztás Szolnokon

Szolnoki ellenzéki politikusok egy Lukácsi Katalin által moderált vitán, még 2019 elején (Fotó: Facebook/Lukácsi Katalin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt hetek üzengetései után szombaton tárgyalóasztalhoz ült a két táborra szakadt szolnoki ellenzék és meg is állapodtak arról, hogy közösen indulnak a fideszes Szalay Ferenc ellen a városvezetői székért.

A szombati tárgyaláson a szolnoki DK–Jobbik–LMP–Momentum–Mindenki Magyarországa Mozgalom–MSZP–Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület megállapodtak abban, hogy tárgyalásokkal oldják föl az elmúlt napok vitáit. Egyúttal megállapodtak abban is, hogy nem lesz előválasztás – jelentették be a felek az egyeztetés után a Facebookon.

„Mindenki egyetért, hogy a viták elrendezése után, egy célunk van, hogy egy élhető, fejlődő Szolnokért dolgozzunk. Közösen megtanulva, hogy hogyan lehet egy jó csapatként a Szolnokiakat szolgálva együttműködni. Természetesen együtt indulunk az őszi önkormányzati választásokon közös polgármesterjelölttel és 12 közös egyéni önkormányzati képviselőjelölttel” – írták.

Beveheti Miskolcot az ellenzék | Magyar Hang

Ismert, július 22-én jelentették be a Jobbik, a Momentum Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Szolnoki Többség Egyesület közös szolnoki polgármesterjelöltjét Lukácsi Katalin személyében. Ugyanakkor a helyi MSZP, LMP és Demokratikus Koalíció, valamint a Jobbik egy rész is a szocialista Radócz Zoltán mögé sorakozott fel.