Nem volt mit lefoglalnia a NAV-nak Iványi Gáborék iskolájában

Nem volt mit lefoglalnia a NAV-nak Iványi Gáborék iskolájában

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Értéktárgyak lefoglalásának céljából szállt ki a NAV az Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség szegedi intézményébe, de csak padokat, táblákat tudtak volna elvinni. Ezeket azonban nem tartották értékesíthetőnek az adóhatóság emberei – derül ki Iványi Gábor lelkész leveléből, amelyet a Népszava idézett.

A lap cikke szerint a lelkész azt írta: „A kiküldött beosztottak kifogástalanul viselkedtek, megértjük, hogy ők csupán végrehajtói a kormány akaratának, és ugyan nem találták értékesíthetőnek az iskolapadokat és a táblákat vagy egyéb felszereléseinket, de a hatalom kíméletlen akarata mégis a fejünk felett lebeg. Valahogy szeretnénk az elmúlt évtized csodáihoz hasonlóan a választásokig elaraszolni abban a hiszemben, hogy azt követően emberséges változások történnek″.

 

 

 

 

 

Maruzsa Zoltán államtitkár június elején ugyanis azt a tájékoztatást adta, hogy a következő tanévre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem köt köznevelési szerződést a testvérközösséggel. Iványiék közleménye szerint a minisztérium (a korábbi csökkentés után) újabb 95 millió forintot vesz el iskoláiktól. Ezzel veszélyezteti azok fennmaradását, csaknem 2500 szociálisan hátrányos helyzetű gyerek iskoláztatását és a velük foglalkozó mintegy 500 fő állását.

A Népszava arról is hírt adott, hogy az evangéliumi testvérközösségnél késnek a fizetések, miután korábban a szervezet minden kiegészítő támogatását megvonták.

Címkék: NAV, Iványi Gábor, MET