Nemcsak a kínai külügyminisztert, de orosz minisztereket is kitüntetett Áder

Nemcsak a kínai külügyminisztert, de orosz minisztereket is kitüntetett Áder

Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (b) fogadja Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában 2021. jnauár 22-én (Fotó: MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három orosz minisztert is kitüntetett Áder János köztársasági elnök „a Magyar Érdemrend középkeresztje a csilaggal” kitüntetéssel a vakcinabeszerzésben nyújtott segítségük miatt. A kitüntetést Orbán Viktor előterjesztésére adták oda, és a határozatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ellenjegyezte – derül ki a szerda esti Magyar Közlönyből.

Az orosz díjazottak a következők: Szergej Lavrov külügyminiszter, Gyenisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszter, illetve Mihail Murasko egészségügyi miniszter. Az indoklás szerint „hazánk koronavírus-világjárvány elleni védekezésének sikeréhez a Szputnyik V vakcinák magyarországi beszerzésének elősegítésével hozzájáruló, kiemelkedő tevékenysége elismeréseként” kapták a kitüntetést az érintettek.

A kitüntetettek között szerepel a kínai külügyminiszter, Vang Ji is, akinek a napokban Szijjártó Péter külügyminiszter személyesen már oda is adta a kitüntetést, illetve Kína kereskedelmi minisztere is, Wang Wentao (utóbbi viszont politikus a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta).