Németh Sándor aggódik az erkölcsök miatt

Németh Sándor aggódik az erkölcsök miatt

Németh Sándor vezető lelkész beszél a Hit Gyülekezete vasárnapi istentiszteletén a Hit Parkban 2011-ben (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindkét politikai oldalt súlyos erkölcstelenségek érintették, de a jobboldal nagyobb árat fizetett – erről beszélt a Heteknek adott interjújában a Hit Gyülekezete vezető lelkésze. Németh Sándor szerint a szekuláris konzervatív politikusok bajban vannak, mert a választók elvárnák tőlük, hogy a magánéletükben is erkölcsi normák érvényesüljenek. Csakhogy nekik közben „életvitelük és gondolkodásmódjuk teljes mértékben megegyezik a balliberális oldallal” – állapította meg a vezető lelkész. De azért nemcsak a jobboldali politikusok saját felelősségét látja ebben, hiszen a bukásukban szerepet játszik szerinte, hogy „a liberális média professzionális módon tudja a gúny tárgyává tenni és hitelteleníteni a látszat és a valóság közötti ellentéteket.”

Németh mindezt az egyházi személyekkel kapcsolatban is igaznak látja, különösen azokra a közösségekre, amelyek körül a szellemi-erkölcsi igazságokat harsányan hirdetik.

Jó kérdés, a vezető lelkész mindezt önkritikusan is érti-e. Ok lehet rá, ha csak azokat a cikkeket nézzük, amiket az elmúlt időszakban írtunk Németh Sándor és a Hit Gyülekezete viselt dolgairól, illetve az ATV megszerzéséről. A lelkész ugyanakkor inkább azért aggódik, mert „a keresztény világ általános jellemzője, hogy a hitigazságok és az egyháztagok többségének életmódja között nincsen harmónia.”

Németh szerint a Hit Gyülekezete közösségét „viharkárok” érték az elmúlt időben, de szerinte nincs olyan probléma, amit a járvány után ne lehetne helyreállítani és visszafordítani.

Bár a kormánnyal megállapodást kötöttek a nyáron, de Németh úgy látja, a hatalomnak ezért cserébe nincs semmiféle politikai elvárása. Annak örül, hogy rendezett viszony jött létre a közössége és az állami szervek között, de szerinte ez egy esetleges kormányváltás után sem változna.