Novák Katalin is kiállt amellett, hogy az apáknak is fontos a babák közelsége

Novák Katalin is kiállt amellett, hogy az apáknak is fontos a babák közelsége

Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egyetértek: a babának és az édesapának, édesanyának is sokat ad a testi-lelki közelség. A családpolitikánk éppen erről is szól: a szülők szabadon dönthessenek arról, hogyan osztják meg maguk között a feladatokat – erről írt közösségi oldalán Novák Katalin, a Fidesz családokért felelős tárca nélküli minisztere egy képet posztolva férjéről, aki korábban maga is magára kötötte közös gyermeküket. 

Ugyan Novák nem említette, de posztjának apropója, hogy Rákay Philip kormányközeli megmondó ember belekötött Fekete-Győr Andrásba, aki egy képet posztolt arról, ahogy magára kötötte kisbabáját. Ugyanis a kormánypárti influenszer is kiposztolta a saját Facebook-oldalára a Fekete-Győrt és gyermekét ábrázoló fotót, és mellé csupa nagybetűvel odaírta, „SZÉP ÚJ VILÁG...” egy sírva nevetős szmájli kíséretében. Az nem derült ki a posztból, hogy miért kellene sírva nevetni a politikus családi fotóján. Sokan a férfi-női szerepekre értették Rákay megjegyzését, viszont a gesztust nem mindenki díjazta: több kommentelő felhívta a figyelmet, hogy jó, ha az apák kötődnek gyermekeikhez. Egy későbbi kommentben Rákay úgy magyarázta a bejegyzést, hogy Fekete-Győr korábbi kijelentéseivel, miszerint politikai ellenfeleit „addig kell satuba rakni, míg elveszítik az idegrendeszerüket” nem egyeztethető össze a babázás, bár azt homályban hagyta, mi köze mindennek a „szép új világhoz”. Mindezek – és a 444.hu cikke – megjelenése után Rákay törölte a posztot. Ám Rákay magyarázata nem volt túl meggyőző, ugyanis felháborodott apukák tömegei kezdtek fotót posztolni arról, ahogy ők maguk is hordozókendőben gondoskodtak gyermekükről. Természetesen maga Fekete-Győr is visszaszólt Rákaynak leszögezve, hogy nem attól lesz férfias valaki, hogy nem vállal át terheket a párjától a gyereknevelésben.

Később egyébként a kormánypárti influenszer még Bolgár György műsorába is képes volt betelefonálni azt állítva, hogy nem a hordozókendővel volt baja, hanem azzal, hogy a momentumos politikus börtönnel fenyegeti ellenfeleit, utána meg cukiskodik.