Novák Katalin találkozóra hívta a megverőinek kegyelmet kérő Csintalan Sándort

Novák Katalin találkozóra hívta a megverőinek kegyelmet kérő Csintalan Sándort

Csintalan Sándor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novák Katalin találkozóra hívta Csintalan Sándort, lapunk Kötöttfogás című műsorának állandó vendégét, azt követően, hogy ő levélben kért elnöki kegyelmet annak a három férfinak, akiket az ő megverése miatt ítéltek el 15 év pereskedés után. A köztársasági elnök meghívóját – amely szerint a találkozóra november 16-án kerülhet sor – és a kegyelmi kérelmet Csintalan Sándor továbbította szerkesztőségünknek. Kérését azzal indokolta, hogy a 15 éve tartó eljárás bőven elég büntetés az elkövetők számára, és nem szeretné, hogy gyermekeik apa nélkül szenvedjenek.

Mint ismert, Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette Budaházy Györgyöt, akit tavaly márciusban Fővárosi Törvényszék megismételt büntetőeljárásban első fokon tizenhét év fegyházra ítélte az úgynevezett Hunnia-perben, terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt. A köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött. A vádirat szerint Budaházy György és egy társa indította útjára a Hunnia Mozgalmat, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, illetve a 2006-os ősz után tovább szítsák a feszültséget, több akkori kormánypárti képviselő ingatlana ellen Molotov-koktélos támadásokat intéztek. A hosszú évek óta húzódó Hunnia-perben március elején másodfokon 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték Budaházy György büntetését. A bíróság egy korábbi, 2007-es döntése szerint a Budaházyhoz köthető szervezet verte össze Csintalan Sándort egy mélygarázsban, aki akkoriban a HírTV műsorvezetője volt.

Budaházy György kegyelme kapcsán korábban készített vele interjút a Magyar Hang, ahogy Csintalan Sándorral is.