Nyomozás indult a Müller Cecíliát ért fenyegetés miatt

Nyomozás indult a Müller Cecíliát ért fenyegetés miatt

A Kormány.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én (Fotó: MTI/kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást – így válaszolt a Telexnek az Országos Rendőr-főkapitányság arra a kérdésre, hogy keresik-e azt a személyt, aki megfenyegette Müller Cecília országos tiszti főorvost.

Nemrég derült ki ugyanis: testőröket kapott Müller, miután fenyegetéseket kapott. Hogy pontosan milyen jellegű fenyegetés érte a tiszti főorvost, az nem derült ki, a Belügyminisztérium ugyanis korábban csak annyit közölt az esetről: „A rendelkezésre álló információk indokolttá tették az országos tiszti főorvos ideiglenes védelmének elrendelését, amit a belügyminiszter a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet alapján engedélyezett.”