Nyomoznak az atlétikai szövetség kifizetéseinek ügyében

Nyomoznak az atlétikai szövetség kifizetéseinek ügyében

Deutsch Tamás és Deutsch Péter (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A DK-s Vadai Ágnes fellépése nyomán a rendőrség nyomozást indított a Magyar Atlétikai Szövetség által teljesített kifizetések ügyében. Az ügyben nyakig benne van Deutsch Péter, a politikus Deutsch Tamás testvére. 

A 2,7 milliárd forintnyi állami pénzzel megtámogatott Zsivótzky atlétikai program szerződéseihez bírósági döntés után jutott hozzá a Telex. A szerződésekből kiderült, hogy a programot vezető Deutsch Péter fiának cége (Track and Race Kft.) 2021-ben és 2023-ban 360 millió forintot kapott versenyrendezésre. Deutsch Péter később a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) vezérigazgatója lett, augusztus huszadikán állami kitüntetést kapott. A céggel a szerződést Gyulai Miklós, a szövetség elnöke kötötte.

A DK-s Vadai Ágnes a cikk után írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a témában, aki ezt feljelentésként értékelte, a rendőrség pedig nyomozást indított, amiről értesítették a képviselőt.

„Az ügyben folytatott előzménykutatás alapján megállapítottuk, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség által teljesített kifizetések tárgyában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást, melynek részét képezi a Track and Race Kft. részére átutalt összegek vizsgálata, ellenőrzése” – írta a Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya.

Ami a cég által szervezett négy versenyt illeti: a Telex forrásai szerint túlzó 180-185 milliót költeni két olyan versenyre, ahol a legnagyobb név a libériai sprinter, Emanuel Matadi, aki most 33 éves, és a legjobb helyezése a 17. volt a világranglistán. Deutsch Péter a 2023-as atlétikai vb-t szervező cégtől 2022 szeptember elsején jött el, utolsó munkanapján még kötött egy 260 millió forintos szerződést bíróképzésre.