Nyugdíjazását kérte a Pesti úti idősotthon vezetője

Nyugdíjazását kérte a Pesti úti idősotthon vezetője

A koronavírus-járvány miatti fertőtlenítés a Pesti úti idősotthonban (Fotó: MTI / Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Május 31-ével kérte a nyugdíjazását Skultéti József, a Pesti úti idősotthon vezetője – értesült a Magyar Hang. A döntést a fővárosnak kell meghoznia, de feltehetőleg elfogadja majd az egyébként is nyugdíjas korban lévő Skultéti kérelmét.

Úgy tudjuk, hogy a vezető mindezt azzal indokolta: az elmúlt időszak támadásai felőrölték az egészségét.

A Pesti úti idősotthon Gulyás Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóján is szóba került. Gulyás Gergely azt mondta, a vizsgálatot majd a fővárosi kormányhivatal folytathatja le. A miniszter hozzátette azt is, hogy a kormányhivatal egymillió forintos bírság megfizetésére kötelezte az intézményt a higiéniás problémák miatt.

A kormánypártok részéről egy ideje Karácsony Gergelyt támadják a fővárosi fenntartású intézményben terjedő fertőzésért. A főpolgármester viszont azt mondta, ő kérte, hogy negatív koronavírus-teszt nélkül senkit ne szállítsanak vissza kórházból az intézménybe, ez viszont nem történt meg.