Orbán az izraeli főrabbival tárgyalt

Orbán az izraeli főrabbival tárgyalt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b2) és David Lau, Izrael askenázi főrabbija (b) tárgyal a Karmelita kolostor teraszán 2022. szeptember 8-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta David Laut, Izrael askenázi főrabbiját, akivel a zsidó közösségek támogatásáról, Magyarország és Izrael kapcsolatáról valamint az orosz-ukrán háborúról is tárgyalt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

A megbeszélésen, amelyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is, David Lau köszönetet mondott a magyar kormánynak azért a támogatásért, amelyet Magyarország és a világ zsidó közösségeinek megerősítéséhez nyújt.

Kiemelte azt a segítséget, hogy Magyarország menedéket és ellátást nyújt az Ukrajnából elmenekült zsidóknak.

Orbán Viktor és David Lau örömmel nyugtázta Izrael Állam és Magyarország szoros, stratégiai szövetségét.

A tárgyaláson az orosz-ukrán háború kapcsán az azonnali tűzszünet és a béke megteremtésének fontosságát hangsúlyozták – mondta Havasi Bertalan.

Mint megírtuk, Orbán Viktor ugyancsak csütörtökön, de korábban a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán mondott beszédet, ahol többek között azt mondta: „a háború és a szankciók miatt attól kell tartani, hogy nem lesz elég energia Európában, de Magyarországon nem lesz energiahiány”. Eközben azonban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón közölte: a spórolás jegyében, mindössze 18 fokra fogják felfűteni a közintézményeket.