Orbán: Magyarország újabb segélyszállítmányt küld Ukrajnába

Orbán: Magyarország újabb segélyszállítmányt küld Ukrajnába

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j3) a záhonyi magyar-ukrán határon, ahonnan a magyar kormány újabb humanitárius segélyszállítmányát, öt kamionnyi adományt indítottak útnak Ukrajnába 2022. március 18-án. Mellette Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2), Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára (j2), Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j4). (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb videóval jelentkezett a háromnapos határszemlén járó Orbán Viktor közösségi oldalán. A miniszterelnök Záhonyból, a magyar-ukrán határról jelentkezett be, ahol elmondta: most indították útnak a hatalmas magyar segélyszállítmány következő konvoját. Öt kamionnyi szállítmányt küldenek, élelmiszereket, iparcikkeket – gyerekeknek különösképpen –, valamint kötszereket és gyógyszereket.

– Azért tesszük ezt, mert nemcsak azokról kell gondoskodnunk, akik elmenekültek a háborúból, hanem azoknak is segítséget akarunk nyújtani, akik ott maradtak Kárpátalján, vagy akár a Kárpátok túlsó oldalán – hangsúlyozta.

A miniszterelnök beszámolt arról is: látta Barabásnál a határátkelőhely munkáját, és ott is megfeszített erővel dolgoznak a rendőrök és a közigazgatási munkatársak. Szerinte csodát tettek a magyarok, fantasztikus összefogást látott az elmúlt három napban. Köszönetet mondott a rendőröknek, katasztrófavédelmi szakembereknek, civil szervezeteknek és az egyházaknak, valamint külön megköszönte a munkát az önkormányzati vezetőknek és dolgozóknak, hozzátéve, hogy az áradat elsőként az önkormányzatokra, az ő vállukra nehezedett, illetve „zuhant” a háború kezdetekor, és ők remekül helyt álltak.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy megerősítik ezeket az átkelési pontokat. Szerinte jó esély van arra, hogy a következő hetekben is ilyen színvonalon tudják folytatni a munkát.