Orbán Viktor ígérte, de Müller Cecília nem árulta el, hová fordulhatunk az oltási rendszer problémáival

Orbán Viktor ígérte, de Müller Cecília nem árulta el, hová fordulhatunk az oltási rendszer problémáival

Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány aktuális magyarországi helyzetéről tartott sajtótájékoztatóján a Fejér megyei Nagyvenyim orvosi rendelőjében 2020. november 15-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor pénteki rádiós interjújában elismerte, hogy technikai problémák adódtak a tömeges oltási programban, így a 60 év alatti krónikus betegek, akiket korábban sms-ben értesítettek, mégsem most kapják majd meg a védőoltást. A miniszterelnök hozzátette ugyanakkor, hogy van egy olyan telefonszám, amelyen bárki jelentkezhet, aki problémát észlel a rendszerben, és ott majd eligazítják. A rádió stúdiójában Orbán Viktor hirtelen nem tudta megmondani a pontos elérhetőséget, de azt ígérte, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvos majd elárulja. Ám, ahogy azt a 444 észrevette, az operatív törzs „tájékoztatóján” nem hangzott el semmi ezzel a telefonszámmal kapcsolatban.

Az eseményen György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője mindenkit megnyugtatott, hogy az oltási program jól halad, ám a hétvégi tömege oltás valóban elmarad. Az érintettektől elnézést kért, de azt ígérte, hogy egy későbbi időpontban biztosan megkapják a vakcinát. Egy szót sem ejtett ugyanakkor a miniszterelnök által említett telefonszámról.

És erre Müller Cecília sem tért ki. A tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy milyen jól halad az oltási terv végrehajtása, amihez külön gratulált a háziorvosoknak, ezen túl azonban ő már ki sem tért a technikai problémára, ami miatt elmarad a tömeges oltás. Vagyis hiába ígérte meg Orbán Viktor, még mindig nem tudjuk, milyen számon lehet panaszt tenni, és segítséget kérni.

Mindeközben a Hvg.hu arról írt, hogy kimentek azok az sms-ek a Vakcinainfótól, melyekben közlik az érintettekkel: tárgytalanok a csütörtökön küldött üzenetek, melyek a hétvégére tervezett tömeges oltásra irányították volna az embereket.