Orbán Viktor: Néhány „libernyákot” azért elviszek a hátamon

Orbán Viktor: Néhány „libernyákot” azért elviszek a hátamon

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fontos pillanat volt Magyarország és a többi tagállam történetében a hétvégi EU-csúcs – erről beszélt a szokásos pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott, hogy egy olyasmivel próbálkoznak – itt a közös uniós hitelfelvételre gondolt –, amire korábban nem volt példa, hiszen néhány nyugat-európai ország gazdasága térdre eshet a járvány miatt.

Szavai szerint az alvásmegvonás is része volt annak, hogy megállapodásra jussanak, a pápaválasztás is így szokott menni. A kormányfő szerencsésnek nevezte magát, hiszen volt katona, fél életét edőztáborokban és öltözőkben töltötte el. – Nem vagyok a régi, de néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkozni kellett, azokat azért elviszem a hátamon – fogalmazott a kormányfő annak kapcsán, hogy ő bírta a megpróbáltatásokat.

A megállapodást úgy írta le, hogy a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális nemzetközi erők támadását. Itt – mint mondta – a migrációpárti országokra gondolt, akiknek „Soros György áll a háta mögött”. Leállni azonban nem fognak, így a következő tíz évben is számítani kell a támadásokra.

Orbán Viktor „kellő szerénységgel” azt mondta, hogy a csapatával öt nap alatt szerzett Magyarország számára valamivel több mint 3 milliárd eurót, ami 1000-1100 milliárd forint. Az EU-csúcs asztalán lévő első javaslat hazánk számára igazságtalan lett volna, ezt kellett korrigálni a háttértárgyalásokon és ez sikerült is.

A koronavírus-járvány kapcsán a miniszterelnök azt mondta, hogy minden reggel az adatokat nézi, különösen a halálozások számát. Úgy látja, hogy az elmúlt napokban „a haláleseteket tekintve kezd jól állni a szénánk”. A környező országokban viszont baj van és nagyon nagy együgyűség azt gondolni, hogy nem kell tennünk semmit. Ezért hozták meg a beutazási korlátozásokat és a kormányfő mindenkit arra kért, tájékozódjon, mielőtt utazik. Orbán Viktor senkit sem akart lebeszélni az utazásról, de megismételte: „több Balaton, kevesebb Adria”.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy „a baloldalra nem lehet számítani, ha baj van”, sőt, azt is meg akarják akadályozni, hogy a kormány sikeresen védekezhessen. Majd bírálta, hogy a nemzeti konzultációt „kilopkodják” a postaládákból, pedig hagyni kellene, hogy aki ki akarja tölteni, az megtehesse.

Az iskolaőrök kérdése is szóba került, itt a miniszterelnök azzal kezdte, hogy „a baj nagyobb, mint az sokan gondolnák” és akármennyire is kínos, kell erről beszélni. Vannak az országnak olyan részei, ahol úgy elvadultak a dolgok, hogy nem garantálható, hogy a szülők és a gyerekek megadják a tisztelet a pedagógusnak. Vagyis nemcsak a diákok okoznak problémát, hanem az iskolába betörő és ott hangoskodó szülők is. – Nem vagyok hajlandó eltűrni azt, hogy a tanítónők és tanárnők rettegjenek vagy féljenek, miközben mások javára végzik a munkájukat – fogalmazott.