Újabb osztályok zárhatnak be az orosházi kórházban?

Újabb osztályok zárhatnak be az orosházi kórházban?

Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hozzánk eljutott információk szerint még ebben az évben bezárásra kerülhet az orosházi urológia és a fül-orr gégészet – mondta Sebők Éva, a Momentum helyi országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

A Momentum politikusa szerint továbbá az is felháborító, hogy míg a Fidesz politikusai átjáróházként használhatják az orosházi kórházat, addig az intézmény – Fidesz által kinevezett – igazgatója őt országgyűlési képviselő mivoltában gyakorlatilag kitiltotta az épületből. „Megtagadta tőlem a belépést az intézménybe, miközben tudomásunk szerint már megindult az érintett osztályokról az eligazolás és dolgozók más osztályokra, más települések kórházaiba, vagy külföldre távoznak.”

Sebők Éva hozzátette, hogy az osztály- és kórházbezárások ellen kormányváltással lehetne tenni és felhívta Rétvári Bence, egészségügyi államtitkár, valamint Duray Gergő, orosházi kórházigazgató figyelmét arra, hogy inkább az egészségügy rendbetételére koncentráljanak és ne ellenzéki képviselők munkáját nehezítsék meg.

2022 júniusában zárt be az orosházi kórház traumatológiája, Sebők Éva arról beszélt, hogy a kórház állítása szerint ideiglenesen, mert fejlesztéseket végeznek a területen. Azonban a politikus információi szerint a bezárást valójában orvos- és szakemberhiány indokolta. Sebők Éva most bejelentette, hogy a valóság kiderítése érdekében írásbeli kérdésekkel fordult a Belügyminisztériumhoz, mivel korábbi érdeklődéseire eddig csak félrevezető, hamis válaszokat kapott.

A 444 megkeresésére a kórház néhány napja azt válaszolta, hogy „a szünetelő ellátási forma akkor fog véglegesen helyreállni, amikor a minőségi betegellátáshoz szükséges feltételeket a kórház biztosítani tudja.”