Július óta nem tudnak súlyosabb baleset utáni műtéteket végezni Orosházán

Július óta nem tudnak súlyosabb baleset utáni műtéteket végezni Orosházán

Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orosházán július elseje óta nem végeznek súlyos baleset utáni műtéteket, Békéscsaba és Gyula szállt be helyettesítőnek – írta meg a 444.

A portál múlt héten több mint 40 kórházi osztályt talált az országban, ahol idén orvos- vagy ápolóhiány miatt szüneteltetik az ellátást. (Ebben csak az idei döntések szerepelnek.) Cikkük megjelenése után viszont többen felhívták a figyelmüket az orosházi traumatológiára, ahol július óta nem végeznek több napos kórházi ellátást igénylő baleseti sebészeti műtéteket.

Az orosházi kórház júniusban számolt be arról, hogy a gyulai és békéscsabai kórház veszi át a betegeket, a sürgősségi osztály és a traumatológiai szakrendelés viszont továbbra is működik.

A 444 megkeresésére a kórház azt válaszolta, hogy „a szünetelő ellátási forma akkor fog véglegesen helyreállni, amikor a minőségi betegellátáshoz szükséges feltételeket a kórház biztosítani tudja.”

Sebők Éva, a Momentum orosházi parlamenti képviselője úgy tudja, ápolóhiány miatt szünetel az ellátás. Ezt Pintér Sándor belügyminiszternek is leírta, amikor az indoklásról és a határidőről érdeklődött. Rétvári Bence államtitkár válaszolt neki, az ápolóhiányt nem tagadta, inkább gyurcsányozott.