Augusztus elejéig nincs urológiai ellátás Szegeden

Augusztus elejéig nincs urológiai ellátás Szegeden

Kunetz Zsombor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A személyi feltételek átmeneti hiánya miatt” lemondja a teljes urológiai ellátást a Szegedi Tudományegyetem, augusztus elejéig, július 22-től – írja  Kunetz Zsombor egészségügyi elemző a Facebookon, ahol az erről szóló dokumentumokat is bemutatja. Ráadásul ezt a lemondást előző nap este 18 órakor közölték a Nemzeti Népegészségügyi Központtal. 

– Ezzel a lemondással gyakorlatilag elérhetetlenné válik a környéken a bonyolultabb ellátás, vagy a bonyolultabb urológiai onkológiai műtéti ellátás is – állapítja meg az orvos és egészségügyi szakértő. Pedig a hazai egészségügyi ellátás csúcsszervei az egyetemi centrumok, itt látják el azon betegeket, akiket máshol tudás-, infrastruktúra vagy eszközhiány nem tudnak ellátni. Itt vannak a tudomány, a kutatás és a képzés központjai is – írja.

Időközben tudomására jutott az is, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház urológiai osztálya is bezárt július 1-től októberig. Az ottani betegeket éppen arra a szegedi osztályra irányították, amely az eredeti posztban szerepel. Mint a szakértő összegzi: ezzel a régiós probléma országossá vált.