Orosz Anna: A budafoki rendőrség nyomoz tovább a hamis szórólapok ügyében

Orosz Anna: A budafoki rendőrség nyomoz tovább a hamis szórólapok ügyében

Cseh Katalin, a Momentum EP-képivselője, Fekete-Győr András pártelnök, Orosz Anna alelnök és Kerpel-Fronius Gábor budapesti főpolgármester-helyettes az Index melletti szimpátiatüntetésen 2020. július 24-én (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az előválasztási kampány kezdetén ismeretlen tettesek hamis szórólapokkal próbálták meg lejáratni ellenfelemet, Gy. Németh Erzsébetet, a DK és a Jobbik közös jelöltjét. Az elkövetők úgy állították be, mintha a Momentum készítette volna ezeket a negatív szórólapokat. A cél egyértelmű volt: össze akarták ugrasztani az ellenzéket. A hamis szórólapok miatt megtettem a feljelentést, az ügyben már tanúként meg is hallgatott a rendőrség. A feljelentést korábban Újbudán tettem meg, a nyomozás azonban összeférhetetlenség miatt átkerült Budafokra. A nyomozás jelenleg is zajlik, a kapitányságon biztosítottak arról, hogy mindent elkövetnek a tettesek leleplezéséért – írta közösségi média oldalán Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere és az előválasztáson a Momentum képviselőjelöltje.

A párt korábban beszámolt róla, hogy nem ez volt az első hasonló eset a fővárosban. A Momentum Mozgalom logójával, színével visszaélve hamis lejárató anyagok jelentek meg Hegyvidéken is. Akkor Hajnal Miklós, a párt hegyvidéki jelöltje azt közölte: a választók megtévesztése, a Momentum nevével való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.

A hegyvidéki ál-szórólapokon többek között az szerepelt, hogy Gyurcsányéknak köszönhető Magyarország „legnagyobb” gazdasági válsága, a munkanélküliség, a 13. havi nyugdíj elvétele és a vizitdíj. – Ha nem ragaszkodnak a hatalomhoz, nincs Fidesz-diktatúra, nincs kétharmad, nincs Orbán-Mészáros-diktatúra – állította a Momentum logójával terjesztett szórólap.