Összeült az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs

Összeült az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra ülésezik az Energia-veszélyhelyzeti Operatív törzs – írta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-bejegyzésében.

„A belföldi ellátás biztonsága és megfizethetősége továbbra is kulcskérdés” – tette hozzá. Ezek szerint ennek apropóján ült össze az Energia-veszélyhelyzeti Operatív törzs, amit a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely vezet.

A posztból nem derül ki, hogy milyen döntések születnek a tanácskozáson, de feltételezhetően szóba kerül az, hogy a benzinkutakon egyre komolyabb gondok vannak az ellátással, aminek fő oka a decemberig meghosszabbított és egyre nehezebben fenntartható üzemanyagárstop. 

A kormány még tavaly november 15-én rendelte el a 480 forintos hatósági árat, amit több lépcsőben hosszabbított meg. Időközben szűkítette a kedvezményes áron vásárlók körét, kirekesztve többek között a nehézgépjárműveket, a külföldi kisteherautókat, a külföldi rendszámú személyautókat, illetve a céges autókat is.

A hétfői kormánykommunikáció értelmében január 1-től csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha Oroszországból zavartalan a kőolajszállítás, és a százhalombattai finomító folyamatosan működik.