Öt év börtönt kapott a Free SZFE maszk miatt késelő férfi

Öt év börtönt kapott a Free SZFE maszk miatt késelő férfi

Fotó: Unsplash/Bill Oxford

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Törvényszék másodfokon öt év börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérletének bűntettével vádolt – olvasható a Fővárosi Törvényszék honlapján. Az ítélet jogerős.

Az eset idén február 25-én történt. Ó. Bence a Szent Imre tér felé közlekedő 151-es buszon odalépett egy nőhöz, aki egy sárga Free SZFE maszkot viselt. A támadó erre felfigyelt, majd összeszólalkozott áldozatával, és közölte vele: nagy szerencséje, hogy a buszon kamera van, különben megölné őt. Majd előkapta 8 centis kését és az arcán megszúrta a nőt. A következő megállóban leszállt, majd elfutott. Egy nyomozócsoportot is felállítottak elfogására, amely végül gyorsan megtörtént.

Az elkövetőt első fokon hat év börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélték, ezt enyhítette most másodfokon a Fővárosi Törvényszék. Mint írják, a büntetéskiszabási körülmények értékelésénél a másodfokú bíróság lehetőséget látott a kiszabott büntetés enyhítésére, mivel „a két vádbeli bűncselekmény motivációja azonos volt, és a súlyos testi sértés bűntette kísérleti szakban maradt”.