Öten fertőződtek meg itthon az elmúlt 24 órában

Öten fertőződtek meg itthon az elmúlt 24 órában

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. A friss számokkal együtt összesen már 4234 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Jelen pillanatban 603 embert tartanak nyilván aktív fertőzöttként, közülük 128 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Öten szorulnak lélegeztetőgépre.

Az elmúlt 24 órában nem volt újabb áldozata a járványnak, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő. 3036-an pedig már meggyógyultak.

A tájékoztatásban leszögezik, hogy a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek, eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának emelkedése tapasztalható, ezért fennáll a vírus behurcolásának veszélye. Erről már Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt a szokásos pénteki rádióinterjújában.

Az operatív törzsnek pénteken délig kellett letennie az asztalra egy javaslatot arról, hogyan lehet ezt megfékezni. A döntésről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fog vasárnap délelőtt 11 órakor beszámolni.

Címkék: koronavírus